Onze 5 dagelijkse schoonheidsroutine

1. Dagelijkse reiniging en toning van de huid
'S Avonds is make-up verwijderen absoluut noodzakelijk. Fijnste make-up deeltjes blijven steken in de poriën en kunnen leiden tot lelijke vlekken. De reinigingsproducten moeten idealiter worden aangepast aan het huidtype en 's ochtends en' s avonds deel uitmaken van de gezichtsverzorging.

2. Peeling
Om dode huidcellen met een peeling te verwijderen, is het ideale product een enzympeeling die twee keer per week wordt aangebracht. Te grote en schurende mechanische peelingdeeltjes kunnen de gevoelige en rijpe huid irriteren. Ook zijn fruitzuurschillen met een lage pH-waarde niet altijd de juiste keuze voor sommige huidtypen. Onze aanbeveling voor een zachte maar grondige peeling zijn daarom enzympeelings, zoals de Skin Refining Enzyme Peel uit de Mature Skin-lijn. Dode huidcellen worden gescheiden van de intacte huid. Skin Refining Enzyme Peel wordt op de huid aangebracht en na 10 tot 15 minuten weer afgewassen. Aangezien er geen schurende deeltjes worden gebruikt, is het een bijzonder zachte en milde peeling en toch zeer effectief bij het verwijderen van dode huidcellen.

3. Gezichtsstoombad
Snoepjes, te veel alcohol en vet voedsel zorgen ervoor dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt en het lichaam uitdroogt, en dat kan leiden tot puistjes, droge, schilferige huid en roodheid. Vooral een vette huid heeft baat bij stoombaden in het gezicht. De warmte opent de poriën en de daaropvolgende verzorgingsproducten worden beter opgenomen in de huid. Een gezichtsstoombad met kamille thee of keukenzout doet wonderen tegen huidonzuiverheden.

4. Ampul en masker
Naast gezichtsstoombaden zijn het serum Normalizing Skin Complex uit de serie Oily Skin of de ampul Normalizing Skin Fluid (vraag uw schoonheidsspecialiste om een ​​set van 3 ampullen Normalizing Skin Fluid) nuttig om ontstekingsprocessen op de huid te bestrijden. Verspreid eenvoudig op de huid en dep het concentraat lichtjes in de huid en breng vervolgens gedurende 20 minuten Purifying Mask aan. Het voorkomt onzuiverheden en vermindert de glans van de huid. De actieve ingrediënten in de concentraten zijn ontstekingsremmend, ontgiftend en verfijnen het uiterlijk van de huid al na de eerste toepassing.

De geconcentreerde actieve ingrediënten in ampullen en maskers zijn ook nuttig tegen een droge huid en stress na de vakantie (tekenen van vermoeidheid). Verdeel de inhoud van de Detox Fluid-ampul (vraag uw schoonheidsspecialiste om een ​​set van 3 ampullen Detox Fluid) 's avonds over het gezicht en dep ze lichtjes in de huid. Breng vervolgens Rich Energy Mask aan (uit de Demanding Skin-serie). Na de applicatietijd kan het masker worden afgeveegd met een doekje. Eventuele resten kunnen 's nachts op de huid achterblijven als vervanging voor de gebruikelijke nachtverzorging.

5. Voeding
Voeding heeft ook een directe invloed op de conditie van onze huid. Het is dus tijd om uw dieet te controleren en aan te passen. Minder vet, heel weinig suiker, verse groenten en fruit van het seizoen - als je deze richtlijnen volgt, kun je veel bereiken. Als je meer wilt doen, zijn er geen grenzen. De zogenaamde superfoods, voedingsmiddelen met een bovengemiddelde concentratie vitaminen, mineralen, sporenelementen, enzymen, eiwitten, goede vetten en antioxidanten, zijn bijzonder populair. Bijvoorbeeld Spirulina-algen, Aloë Vera, Acai-bessen of Chia-zaden.
Janssen Cosmetics gebruikt deze superfruitingrediënten in veel producten die ook worden gebruikt in onze professionele cabinebehandelingen door de schoonheidsspecialisten.

Groene groenten en fruit helpen het organisme te ontgiften door hun antioxidanten, chlorofyl en eiwitten, en zorgen voor een betere zuurstoftoevoer in de bloedcellen. U kunt de ontgiftingskuur ondersteunen met veel vloeistoffen zonder suiker, alcohol en cafeïne en afzien van ongezonde stimulerende middelen zoals kunstmatige zoetstoffen en sigaretten.

Drink tijdens een detoxfase veel water (bij voorkeur dagelijks 3,5 liter of meer) zodat de gifstoffen uit het lichaam worden gewassen. Bovendien ondersteunen biologische kruidenthee het ontgiftingsproces: brandnetelthee heeft een drainerende werking, groene thee stimuleert de stofwisseling van de lever en vlierbloesems kunnen de huid ontgiften.


Daarnaast bevelen voedingsdeskundigen het zogenaamde intervalvasten aan, waarbij je minimaal 16 uur zonder voedsel blijft, gevolgd door 8 uur waarin lichte maaltijden worden aanbevolen. Studies hebben aangetoond dat voedselopname van 16 uur ook een goede anti-verouderingsfactor is. Meer vrije radicalen en celafval worden geëlimineerd en de groeihormonen kunnen het herstelproces in de cel stimuleren.

Maar ook de geest heeft een grote invloed op onze huid, omdat onze huid weerspiegelt hoe we ons van binnen voelen. Een detox-kuur en een zorgconcept aangepast aan de huidtype / conditie voor de tijd nadat de kuur teruggaat naar uw teint, maakt het jonger en gerevitaliseerd.

Ontgiften met oefening hoe meer je metabolisme op gang brengt, hoe beter!

Of je nu wandelt, fietst of jogt, sport is altijd goed. Oefening is belangrijk voor alle metabolische processen in het lichaam en heeft een ontstekingsremmend effect, waardoor chronische metabole ziekten worden tegengegaan. Oefening in welke vorm dan ook is goed en ondersteunt het immuunsysteem. De frisse lucht stimuleert de zuurstoftoevoer van de cellen waardoor de teint prachtig rooskleurig wordt, en ook de bloedtoevoer naar alle andere organen is aanzienlijk verbeterd.

Heeft u last van haaruitval? 
Of krijgt u te maken met haaruitval?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake gesprek, wij zijn gespecialiseerd in haarwerken en hebben voor elk haarprobleem een oplossing.

Lees meer

© 2024 Chicco DEV
Website door OVK webdesign