Veel gestelde vragen

Kan een haarwerk kapot gaan en hoe wordt het dan gerepareerd?

Het is altijd vervelend als er onverhoopt toch een ‘reparatie’ aan het haarwerk moet worden uitgevoerd; dit gebeurt natuurlijk net als het echt slecht uitkomt. Werkzaamheden voeren wij, om de wachttijd zo kort mogelijk te houden, meestal in eigen beheer uit. Doorgaans hoeven wij het haarwerk daarom niet op te sturen naar de leverancier.

Is Chicco Hair&Beauty gecertificeerd door brancheorganisaties?

Als erkend leverancier voldoet Chicco Hair&Beauty aan alle geldende leveringsvoorwaarden en wettelijke bepalingen en zijn is aangesloten bij ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie). Bij een eventueel geschil kunt u altijd terugvallen op de klachtencommissie van de ANKO. Daarnaast is Chicco Hair&Beauty erkend leverancier van haarwerken voor SEMH (Stichting Erkenningsregeling Leveranciers Medische Hulpmiddelen). Hiermee hebben al onze klanten de zekerheid dat wij als haarwerkleverancier voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Wat u ook van ons mag verwachten is dat wij een uitstekende garantie geven op al onze haarwerken!

Kan ik alles doen met een haarwerk, zoals sporten?

Dat ligt er aan welke basisconstructie en welke vorm van bevestiging u hebt gekozen en wat u er mee wilt gaan doen. Met de meeste haarwerken kunt u vrijwel alles doen, maar om te zwemmen/duiken kan er beter gekozen worden voor een gesloten systeem met handgeknoopt of geïnjecteerd haar, dat langs de randen op de hoofdhuid vastgelijmd zit, niet omdat het los zou raken, maar omdat de constructie anders voor buitenstaanders zichtbaar wordt.

Is het ook mogelijk om kleine haarwerkjes te krijgen, voor b.v. de inhammen?

Ja, dat is mogelijk. U kunt een malletje laten maken, en een keuze te maken uit de haarkleuren, kwaliteiten en de basismaterialen. Er is een kans dat wij u zullen adviseren om in zo'n geval het middengedeelte weg te scheren en dan dus 1 groter haarwerk te nemen i.p.v. 2 kleintjes, omdat dat handiger is bij het opzetten, schoonmaken en verwijderen.

Wat is monofilament , French top en lace?

Monofilament ook wel microlace genoemd, is een dunne zeer fijnmazige enigszins transparante textielsoort voor een heel realistisch uiterlijk. Als je een scheiding maakt, lijkt het je eigen
hoofdhuid. Het is erg geschikt voor het bovenste gedeelte van een haarwerk of topper.
Sommige fabrikanten leveren ook haarwerken die volledig uit monofilament bestaan. Voor kale schedels is een dubbele laag monofilament soms beter, zodat de extra laag de hoofdhuid
beschermt tegen irritatie/jeuk die veroorzaakt kan worden door de knoopjes waarmee de haren in het materiaal zijn bevestigd.


French top is een fantasienaam die gebruikt wordt om een dunne ventilerende textielsoort aan te duiden waar haren in lijken te zijn geïnjecteerd; de bevestiging van de haren zit aan de
onderkant van het textiel, waar een ventilerende voering tegenaan genaaid is om gekriebel te voorkomen. Het geeft een realistisch aanzien.


Lace is fijnmazige tule, verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en kleuren. De fijnste en meest kwetsbare kwaliteit (meestal Swiss lace genoemd) wordt gebruikt voor de frontale haarlijn van
lace front- of front lace haarwerken. Grovere en sterkere kwaliteiten (meestal French lace genoemd) worden gebruikt voor de rest van de kap. In het front worden meestal halve
knoopjes gemaakt, omdat die bijna onzichtbaar zijn. In de rest van het haarwerk enkelvoudige of dubbele knoopjes. Bij donker haar zullen de knoopjes gebleekt moeten worden. Dat kan
echter in beperkte mate, omdat de knoopjes door te veel bleken breekbaar worden. Alle soorten lace ventileren prima.

Mijn haarwerk jeukt op sommige plekken. Wat is de beste oplossing? 

U kunt een pleister plakken op het plekje dat kriebelt, maar een pleister zal na een wasbeurt weer loslaten. Of Kom terug naar onze salon om het kosteloos voor u op te lossen.

Hoe kan ik voorkomen dat er lijmresten in de lace gaan zitten?

Begin met het vervangen van de tape/lijm na 3 dagen. Als de lijm dan nog niet bezig is te versmelten, kunt u het de volgende keer een dag langer laten zitten. Zo komt erachter wat voor u de juiste tijd is om te verwisselen. Als er toch wat lijm in de lace is gaan zitten, verwijder dit dan met een oude tandenborstel en alcohol 96% of wasbenzine.

Kan een haarwerk groter of kleiner worden gemaakt?

Ja, bijna ieder standaard confectiehaarwerk heeft verstelbare bandjes in het nekgedeelte, waarmee het haarwerk aan de hoofdmaat aangepast kan worden. Als het haarwerk dan nog te groot is, kunt u het met een paar steekjes kleiner laten maken. Een andere mogelijk is, een Comfy Grip onder het haarwerk te dragen, waardoor het haarwerk op comfortabele wijze op zijn plaats gehouden wordt. Het is een goed alternatief voor volledig kale schedels.

Kan ik haarlak gebruiken op mijn haarwerk?

Nee. Wij hebben speciale haarlak, andere Haarlak die niet water-oplosbaar is, kunt u beter niet gebruiken. Deze normale haarlak vormt een steeds dikkere laag op het haar, die lastig te verwijderen is. Als er zich veel haarlak op een synthetisch haarwerk opgehoopt heeft, kunt u proberen het te verwijderen door een wasteiltje te vullen met lauw water, shampoo en een scheutje ammonia. Lukt 't niet met die behandeling, probeer het dan met baking soda ( is zuiveringszout, verkrijgbaar bij de drogist)

Welke styling-apparaten kan ik gebruiken?

Föhns, krultangen, straighteners of andere hete apparaten kunnen gebruikt worden in geval van Echt mensenhaar, maar absoluut niet bij synthetisch haar (alleen door haarwerkspecialisten laten stomen), met uitzondering van enkele hittebestendige vezels. Voordat mensenhaar in contact gebracht wordt met hete instrumenten, is het wel verstandig om het haar eerst in te wrijven met alcoholvrije conditioner, zodat het niet door de hitte uitdroogt. Om op werkhoogte te kunnen stylen, is het prettig om de kop op een standaard te zetten, zoals bijvoorbeeld een hoge lampenstandaard.

Moet ik het haarwerk vaak kammen/borstelen of juist niet?

In geval van een handgeknoopt haarwerk, is het belangrijk tenminste één keer per dag het haar te kammen, beginnend bij de uiteinden en dan naar boven werkend en vervolgens goed door te borstelen vanaf de knoopjes. Hierdoor worden de knoopjes weer goed strak aangetrokken. Begin het kammen altijd eerst met je vingers en dan met een grove kam.

Hoe moet ik mijn synthetisch haarwerk wassen?

Gebruik een wastafel of teiltje met lauw water. Door te warm water te gebruiken, kunnen de krullen verdwijnen en tevens kan de rek uit het elastische materiaal verminderen. Kam eerst voorzichtig alle eventuele klitten uit het haar. Voeg aan het water een shampoo toe dat geschikt is voor synthetische haar, verkrijgbaar in onze salon. Roer goed, om het middel geheel te laten oplossen in het water.
Laat het haarwerk 5 tot 10 minuten in het sopje. Als er restanten van make-up langs de haarlijn zitten, kan dat met een oude tandenborstel worden verwijderd. Daarna het sopje weg laten lopen en de wasbak vullen met schoon lauw water om het haarwerk uit te spoelen. Herhaal deze stap maar dan met de balsem, de balsem NIET uitspeolen. Schud het overtollige water dan uit het haarwerk of knijp het uit met een handdoek. Nooit wringen en nooit centrifugeren! Plaats het haarwerk daarna op een pruikenstandaard van ijzerdraad of plastic en spray er conditioner op en laat het vanzelf drogen. De lucht kan
circuleren bij een dergelijke pruikenstandaard, wat bij een piepschuimkop niet mogelijk is. Het gebruik van een conditioner helpt ook tegen statische elektriciteit.

Kan ik met mijn haarwerk op slapen?

Dat is niet aan te bevelen omdat het haar door wrijving op het hoofdkussen beschadigd zal worden of zal uitvallen. Het verkort de levensduur van het haarwerk. Wilt u er toch mee kunnen slapen dan is het verstandig het haar te beschermen met een zijden kussensloop, slaapmuts of iets dergelijks.

Wat is de levensduur van een haarwerk?

De levensduur is afhankelijk van de kwaliteit, het onderhoud en het gebruik. Als u een haarwerk dag en nacht draagt, ermee gaat douchen, zwemmen, etc. is het vaak al na 3-4 maanden aan vervanging toe. Als u het haarwerk alleen overdag draagt, goed onderhoudt en het is van goede kwaliteit, kan een haarwerk 6 maanden tot 1 jaar meegaan. Een confectie haarwerk (mensenhaar) kan nog langer meegaan dan een jaar. Maathaarwerk kan bij goed onderhoud anderhalf jaar en nog langer meegaan. Alles valt of staat met goed onderhoud

Heeft u last van haaruitval? 
Of krijgt u te maken met haaruitval?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake gesprek, wij zijn gespecialiseerd in haarwerken en hebben voor elk haarprobleem een oplossing.

Lees meer

© 2024 Chicco DEV
Website door OVK webdesign