Haarverlies en Haarproblemen

Zowel mannen als vrouwen krijgen weleens te maken met haarproblemen zoals, haaruitval, dunner wordend haar of kale plekken. Het is voor de meeste mensen een heftige confrontatie wanneer blijkt dat het hebben van een volle haardos niet meer vanzelfsprekend is. Dit kan leiden tot (grote) onzekerheid.

Oorzaken haar problemen

De oorzaken van haaruitval en andere haarproblemen kunnen zeer verschillend zijn. De meest voorkomende oorzaak is erfelijke aanleg en verschillende vormen van Alopecia. Maar ook hormonale afwijkingen, maagverkleining, huidziektes als eczeem en allergie, bestraling, chemotherapie, stress en gebruik van medicijnen kunnen haarverlies veroorzaken.

Haarproblemen bij mannen

Steeds meer mannen maken zich zorgen over hun haarproblemen. Bij de meeste mannen heeft dit te maken met haaruitval en (beginnende) kaalheid, inhammen en dunner worden haar bovenop het hoofd. Bij een groot percentage is er sprake van haaruitval door erfelijke aanleg. Andere veel voorkomende oorzaken van haaruitval bij mannen kunnen stress, (huid)ziektes, medicijngebruik of voeding zijn.
Kijk op onze webshop voor alle haaruitval producten die wij u aanbieden.

Haarproblemen bij vrouwen

Voor vrouwen is haarverlies vaak een groter probleem. Haarproblemen bij vrouwen hebben vaak te maken met haaruitval of dun, droog, vet of futloos haar. Deze problemen kunnen een grote invloed hebben op de gemoedstoestand van een vrouw. Veel voorkomende oorzaken van haarverlies bij vrouwen zijn (net als bij mannen), erfelijke aanleg, stress, (huid)ziektes, medicijngebruik en voeding. Maar bij vrouwen kan ook de zwangerschap en de menopauze (overgang), maagverkleining, maag band en anorexia haaruitval als gevolg hebben.
Kijk op onze webshop voor alle haaruitval producten die wij u aanbieden

5 tips om haaruitval te voorkomen

Bij haaruitval wilt u uw bestaande haar natuurlijk in goede conditie houden.
Wij geven u 5 tips om verder haaruitval te voorkomen:

  1. Wees voorzichtig met het haar. Gebruik milde shampoo en zorg goed voor de hoofdhuid.
    De haarwerkspecialisten van Chicco Hair&Beauty geven u advies over haarverzorgingsproducten die geschikt zijn. Dit gebeurt aan de hand van een hoofdhuidanalyse .
  2. Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van een föhn, krultang of een stijltang.
  3. Verminder stress.
  4. Let op uwe voeding. Goede voeding is erg belangrijk. Denk aan ijzer eiwitten, vitamine C, Omega-3 vetzuren, zink en biotine.
  5. Vermijd voeding die de haargroei remt of haaruitval bevordert. 
    Vermijd vloeibare diëten met zeer lage caloriewaarden en vermijd het eten van rauw eiwit.    

Wilt u meer weten over uw haarproblemen? 

Kom langs voor een Haar en hoofdhuid analyse door onze haarspecialisten.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om haarproblemen te verhelpen en ervoor te zorgen dat u zeker door het leven gaat.
Wij hebben genoeg oplossingen in huis voor uw haarprobleem.

Wij werken met het merk Mediceuticals die alle hoofdhuid problemen aan pakken en wij werken met professionele haarwerken voor de meest natuurlijke oplossing van (plaatselijke) kaalheid. 

Heeft u last van haaruitval? 
Of krijgt u te maken met haaruitval?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake gesprek, wij zijn gespecialiseerd in haarwerken en hebben voor elk haarprobleem een oplossing.

Lees meer

© 2024 Chicco DEV
Website door OVK webdesign