Vergoedingen van haarwerk

Chicco Hair&Beauty biedt medische en cosmetische oplossingen bij hoofdhuid- en haarproblemen zoals haaruitval, dunner wordend haar en een slechte conditie van hoofdhuid en/of haar.

Naast haarwerken en haarstukken op maat verzorgen wij ook graag het onderhoud van uw haarwerk en helpen wij u bij de declaratie van de kosten bij uw zorgverzekeraar. Chicco Hair&Beauty is erkend lid van de ANKO-vereniging, sectie haarwerken. Kwaliteit, professionaliteit en persoonlijke begeleiding vormen de rode draad in onze dienstverlening.

Vergoeding zorgverzekering voor een pruik en haarwerk

Wanneer u in aanmerking komt voor een vergoeding voor een pruik, regelen wij de declaratie van een haarwerk of haarstuk bij uw verzekeringsmaatschappij. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor een pruik heeft u een medische indicatie en verwijzing nodig. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten en houden ons daarin aan de vermelde bepalingen en voorwaarden. Als gecontracteerd zorgleverancier verzorgen wij direct de vergoeding van de pruik, gelet op de basisvergoeding. u hebt er geen omkijken naar! We kijken bovendien graag met u mee naar de aanvullende vergoedingen die uw verzekeraar biedt en hoe u aanspraak kunt maken op de aanvullende vergoedingen.

Anko

U komt in aanmerking voor een vergoeding van een pruik/haarwerk/haarstuk bij geheel of gedeeltelijk kaalhoofdigheid als gevolg van een medische aandoening of behandeling van medische aard. Mannelijke kaalhoofdigheid is geen indicatie voor een pruik.

Vergoeding pruik vanuit de basisverzekering

De maximale basisvergoeding voor een pruik of haarstuk in 2024 is € 465,-
U hebt recht op een vergoeding als u een medische indicatie heeft ontvangen van een huisarts of specialist, vraag hier om een doktersverklaring voor de verzekering.

Vergoeding pruik vanuit de aanvullende verzekering

Wanneer u een aanvullende verzekering hebt, kan het zijn dat u recht hebt op een aanvullende vergoeding. 

De zorgverzekeraar zal eerst vergoeden vanuit de basisverzekering (eigen risico van toepassing) en vervolgens bekijken wat de aanvullende verzekering extra vergoedt. Deze extra vergoeding moet u vaak zelf declareren bij uw verzekering.

Wat wordt niet vergoed

Een alternatief zoals een mutsje, hoofddoekje, sjaaltje, turban of bandana wordt niet altijd vergoed. Bij sommige verzekeringen kunt u het zelf proberen om hier een vergoeding voor te krijgen.

Voorwaarden voor de vergoeding van een haarwerk

U hebt een medische verklaring nodig van uw behandelend arts. Met deze medische verklaring kunt u contact opnemen met een gecontracteerde haarwerksalon/leverancier.

Welke kosten zijn voor eigen rekening?

 • Voor pruiken en haarstukken geldt het eigen risico.
 • Kosten boven de maximale vergoeding van de basisverzekering.

Bijdrage Sociale Dienst

Mocht er sprake zijn van een eigen bijdrage en bent u niet in staat deze te betalen, dan kan de Sociale Dienst eventueel een bijdrage leveren. Hiervoor dient u echter zelf contact op te nemen met de Sociale Dienst in uw woonplaats.

Aanvragen en declareren

De aanvraag voor een vergoeding werkt als volgt:

 1. U vraagt aan uw behandelend arts een verwijsbrief mee voor een pruik/haarwerk/haarstuk;
 2. Neem de verwijsbrief mee en informeer voor die tijd bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding en hoe u verzekerd bent. Neem het pasje van de zorgverzekering mee.
 3. Wij verzorgen de declaratie van de pruik/haarwerk bij uw zorgverzekeraar. U betaalt bij aanschaf van een haarwerk aan Chicco Hair&Beauty meestal alleen uw eigen bijdrage. 

Aantal haarwerken dat vergoed wordt

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u recht op één haarwerk/pruik per jaar en eventueel een reserve/wissel pruik. Voor exacte informatie over deze regeling kunt u terecht bij de zorgverzekeraar.

Mocht u er zelf niet uitkomen bij de vergoeding van een pruik, dan kijken we graag met u mee en helpen we u verder.

Service en nazorg 

Bij de dienstverlening van Chicco Hair&Beauty staat persoonlijke aandacht voorop.
Dat begint bij de eerste ontmoeting en gaat door tot aan de aanschaf van het haarwerk en/of andere producten, maar ook daarna!

Enkele kenmerken van Chicco Hair&Beauty op een rij:

 • Geen wachttijden
 • Privéruimte voor alle privacy
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Professionele zorg van ervaren en erkende haarwerkspecialisten
 • Alle tijd en aandacht die u nodig heeft
 • Regelmatig controles en onderhoud van uw haarwerk of haarstuk
 • Verzorging van uw declaratie richting uw zorgverzekeraar
 • Ruim assortiment haarwerken om uit te kiezen.

Maak gerust een afspraak voor een gratis intake voor meer informatie.

Heeft u last van haaruitval? 
Of krijgt u te maken met haaruitval?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake gesprek, wij zijn gespecialiseerd in haarwerken en hebben voor elk haarprobleem een oplossing.

Lees meer

© 2024 Chicco DEV
Website door OVK webdesign