Haarwerk en chemotherapie

Het vervelende van chemotherapie is haarverlies.
Deze vorm kan emotioneel erg belastend zijn maar het haarverlies is bijna altijd tijdelijk.
Het nadeel is dat zowel de patiënt als voor de omgeving deze ingrijpende verandering van het uiterlijk zeer heftig is.
Haarverlies is dan voor de buitenwereld zichtbaar en maakt dat iemand heel erg ziek is.
Wij willen u graag helpen om u toch 'mooi' te laten voelen waardoor u zich daardoor weer wat beter voelt en uiteindelijk met zelfvertrouwen de deur uit te laten gaan.

Het dragen van een haarwerk geeft u het vertrouwde uiterlijk terug zonder dat mensen zien dat u ziek bent.
Wij helpen u om de juiste haaroplossing te kiezen. Onze haarspecialisten begeleiden en ondersteunen u in het proces voor een haarvervanging.
Een juiste keuze voor model, kwaliteit en draagcomfort speelt hierbij een grote rol.

Voor mensen die last hebben van synthetische stoffen, zijn er haarwerken gemaakt van 100% echt menselijk haar. Haarwerken worden gemaakt van hoge kwaliteit, soepele en comfortabele materialen. Dit zorgt ervoor dat de haarwerken licht van gewicht zijn, zacht aanvoelen en daardoor comfortabel dragen.

Onder professionele begeleiding is er de mogelijkheid om de verschillende soorten haarwerken te bekijken, te voelen en te passen. Neem gerust iemand mee waar u zich fijn bij voelt.
Wij nemen alle tijd om samen het juiste haarwerk te vinden. Lukt het niet om naar onze salon te komen. Geen probleem, wij komen net zo makkelijk naar u toe of het nu thuis is of naar het ziekenhuis. 

Invloed van chemotherapie op haaruitval

Afhankelijk van de chemotherapie kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie.
Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling.
De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast.
Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt.

Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en er kan hierdoor schilfering ontstaan.
Na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien.
Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur.
Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

Tips bij haaruitval door chemotherapie

 • Laat uw haarwerk (pruik) aanmeten bij ons in de salon wij zijn een erkende haarwerkspecialist (anko haarwerk salon) voor vakkundige begeleiding en professioneel advies.
 • Verzorg uw hoofdhuid dagelijks met Mediceuticals (Bij ons verkrijgbaar)
 • Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop van beauty pillow (Bij ons verkrijgbaar)
 • Wees voorzichtig met uw hoofdhuid in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn.
 • Verzorg uw huid optimaal, onze schoonheidsspecialistes helpen u graag hierbij.

Stappenplan wat nu verder:

 • Mail ons of stuur een Whats-App naar 0481462469 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
 • Wij nodigen u uit voor een intake gesprek (binnen 5 dagen)
 • Tijdens het intake gesprek gaan wij elkaar beter leren kennen en vragen wij wat we voor u kunnen betekenen. Dit gesprek zal +/- 45 minuten duren.
 • Na het gesprek laten wij veel haarwerken op zicht komen (evt binnen 2 dagen)
 • We zien elkaar weer op een afgesproken dag/tijd en gaan samen passen en kijken waar u zich weer ''happy'' bij voelt.
  Wanneer we samen een geschikt haarwerk hebben gevonden deze dag,  kunnen wij hem direct op maat maken voor u. Dan laten wij zien hoe u uw haarwerk moet opdoen, wassen etc en zo kunt u er rustig aan wennen voordat u hem echt nodig hebt. Wij regelen de rest verder met de verzekering.
 • Wanneer u er nog rustig over na wilt denken is dit ook zeker mogelijk, als u een mooi haarwerk heeft gevonden, reserveren wij hem voor u en sturen wij de rest gewoon weer terug. u zit nergens aan vast.
 • Wanneer u een haarwerk heeft aangeschaft vragen wij altijd om een keer terug te komen voor controle; zit hij nog fijn, is de coupe goed of moet er wat anders geknipt worden, of evt wat tussen gezet worden, de kleur aangepast etc alles is mogelijk.

Wij zijn aangesloten bij de ANKO Haarwerk specialist:

Anko

U kunt contact op nemen via ons contact formulier of stuur ons een whats-app naar 0481462469 dan neem ik direct contact met u op.

Heeft u last van haaruitval? 
Of krijgt u te maken met haaruitval?

Maak dan nu een afspraak voor een gratis intake gesprek, wij zijn gespecialiseerd in haarwerken en hebben voor elk haarprobleem een oplossing.

Lees meer

© 2024 Chicco DEV
Website door OVK webdesign