Eyeliner kan nog wel eens tricky zijn; het krijgen van die perfecte wing, het dan óók nog eens precies namaken aan de andere kant…  en dan komt er ook nog bij dat iedereen weer andere eyeliner tips heeft en er gigantisch veel verschillende eyeliner looks zijn, die allemaal weer geschikt zijn voor verschillende oogvormen. Welke past nou het best bij jou?

The Chair eyeliner tips

Eyeliner tips voor: Monolid

Op het monolid kan eyeliner soms slecht zichtbaar zijn. Trek daarom een dikke lijn langs je bovenste wimperlijn om de eyeliner eruit te laten springen. Met deze oogvorm kan je de look goed afmaken met een gedurfde dikke wing.

 

The Chair eyeliner tips

Eyeliner tips voor: Opwaartse ooghoek

Met een opwaartse ooghoek kan je in principe heel veel. Om het oog meer ovaal te maken trek je een dun lijntje langs de bovenste wimperlijn met een kleine wing. Op de onderste wimperlijn kan je de buitenste hoek wat donkerder maken, zodat het oog groter en ronder lijkt.

 

The Chair eyeliner tips

Eyeliner tips voor: Neerwaartse ooghoek

Een cat-eye past goed bij deze vorm ogen. Begin met een dunne lijn in je binnenste ooghoek en maak de lijn steeds dikker naarmate je dichter bij de buitenste ooghoek komt. Geef je buitenste ooghoeken een optische lift met een wing omhoog.

 

 

The Chair eyeliner tips

Eyeliner tips voor: Hooded ogen

Aangezien er met hooded ogen weinig “plek” is op je ooglid, is het verstandig om de lijn op je bovenste ooglid dun te houden. Voor een mooie wing: maak hem niet al te groot en houdt hem vrij recht.

 

 

The Chair eyeliner tips

Eyeliner tips voor: Ronde ogen

Gebruik het hele bovenste ooglid om de ronde vorm van je oog te accentueren. Om de ogen langer, meer ovaal te laten lijken, creëer een kleine ‘flick’ aan het einde.

 

 

The Chair eyeliner tips

Eyeliner tips voor: Amandelvormige ogen

Bij amandelvormige ogen is het vrij simpel; eigenlijk kan alles. Kleine wing, grote wing… you name it.

Ovaal wordt vaak als de “ideale” oogvorm beschouwd en deze eyeliner looks maken dat de ogen er meer ovaal uitzien. Dit betekent echter niet dat een andere eyeliner look je niet staat. Dit zijn slechts eyeliner tips, geen regels. Rock de look waar jij je goed mee voelt!